Florian Busch Architects フロリアンブッシュ建築設計事務所

RG Project

2008


Part of a masterplan for 19 experimental studios in remote wilderness, this small communal facility provides basic necessities (office, kitchen, bath) and thereby increases freedom of the individual studios.

 

35 identical columns create, when individually rotated and slightly offset, a spatial diversity and fluidity similar to the surrounding landscape of trees.

 

Architectural design is not a fixed given but evolves in processes of probing and flexibly responding to the surroundings.

 

The eventually built is the result of an evolution of dynamic processes where the perpetual novelty generated by a few simple rules frees us from convention’s restraints.

建築デザインとは、不変のものではなく、周辺環境に呼応しながら柔軟な進化を遂げる。

単純なルールに基づいたダイナミックなプロセスの繰り返しで、因習の制約から解放されたものが生まれる。

Yamanashi, Japan
山梨、日本

Type:
Mixed-use, 複合施設

Status:
Unbuilt, 計画案

c. 213m²
Steel, ETFE
鉄骨造