RG Project

Chubu Region, Japan, 2009

Part of a masterplan for 19 experimental studios in remote wilderness, this small communal facility provides basic necessities (office, kitchen, bath) and thereby increases freedom of the individual studios.

35 identical columns create, when individually rotated and slightly offset, a spatial diversity and fluidity similar to the surrounding landscape of trees.

Like the masterplan strategies themselves, the building is not a fixed given but evolves in processes of probing and flexibly responding to the surroundings.

The eventually built is the result of an evolution of dynamic processes where the perpetual novelty generated by a few simple rules frees us from convention’s restraints.

 

Chubu Region, Japan, 2009

Type

Mixed-use, Residential, Restaurant/Bar, Museum/Gallery

Status

Unbuilt

Team

Florian Busch, John Doyle

Size

213 m²

Structure

Steel
RG Project
RG Project
RG Project
RG Project
RG Project
RG Project
RG Project

publications


Related Projects: